Pliculete cu cascaval

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 200 gr. unt (margarina)
  • 200 gr. brinza de vaci proaspata
  • 1 ou
  • 150 gr. cascaval
  • 200-300 gr. faina
  • un pic de sare

Mod de preparare

Intr-un vas se pun brinza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se amesteca bine. Se da compozitiei forma unei sfere si o se pune pentru 1-2 ore la frigider.

Se scoate aluatul din frigider. Se intinde (cam 5-7 mm grosimea foii). Se taie patrate care au lungimea laturii cam 8-10 cm. Albusul se separa de galbenus. Cu albusul se unge foaia de aluat.

Cascavalul se da prin razatoare si se pune gramajoare pe fiecare patrat. Se unesc colturile opuse si se lipesc. Se infierbinta cuptorul.

Triunghiurile obtinute (pliculetele) se plaseaza pe o tava unsa, ungindu-le cu galbenusul batut cu un pic de sare. Se dau in cuptor la copt.

Cascavalul poate fi inlocuit cu salam taiat pai sau cubulete.

Se servesc calde. "Pliculetele" pot fi servite la ceai sau cafea, calde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise