Plum cake glasat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 280 gr faina
  • 6 oua
  • 350 gr zahar
  • 140 gr smantana
  • 1 lingurita drojdie praf (bicarbonat)
  • 100 gr unt
  • 1 lamaie
  • sare pentru glasare
  • 1 albus
  • zeama de lamaie
  • 250 gr zahar pudra

Mod de preparare

Se bat cele 6 oua cu zaharul, chiar si cu mixerul, se adauga coaja de lamaie rasa, sare si se bate pana se obtine o compozitie cremoasa. Treptat se adauga faina amestecata cu drojdia (bicarbonatul), smantana se amesteca bine. La urma se adauga untul topit si se continua a omogenizare. Se toarna compozitia intr o tava de forma dorita, unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor pt 50 min. Intre timp se bate albusul cu o furculita, se adauga zaharul pudra treptat, amestecand cu o lingura de lemn. Se pun cateva picaturi de zeama de lamaie si se amesteca pana se obtine o compozitie cremoasa. Se toarna peste plum cake si un unge omogen. Se decoreaza dupa gust.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise