Poale-n Brau/ Branzoaice

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 12 bucati:
  • Aluat:
  • 650 gr faina
  • 3 oua + 1 ou pentru uns
  • 270 ml lapte caldut
  • 150 gr zahar
  • 10 gr drojdie granule
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 gr unt, topit si racit
  • 50 ml ulei
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie si/ sau portocala
  • Umplutura:
  • 700 g branza de vaci cu stafide
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie si/ sau portocala
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide: laptele, ouale usor batute, untul, uleiul, coaja de lamaie si portocala, zaharul, sarea, faina si drojdia.

Dupa ce aluatul a dospit, se fac din el bilute egale (mie mi-au iesit 12 bucati).

Se pregateste umplutura: se bat ouale, se amesteca cu branza (care este de preferat sa fie scursa inainte; in cazul in care este putin moale, se poate adauga o lingura de gris), zaharul, coaja de citrice si esenta de vanilie.

Se intinde fiecare bucata cu sucitorul dandu-i forma rotunda, se cresteaza pe margini, se pun 2 linguri din umplutura pregatita anterior in centru si se aduce fiecare bucatica de aluat crestata spre centru (cam cum sunt petalele de trandafiri).

Se pun placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se bate oul ramas si se ung placintele. Se da tava la cuptorul preincalzit la 160 g C pentru 15-20 de minute.

Dupa ce s-au racit, se pudreaza cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise