Porumb copt

Se incinge bine plita, pe foc mediu, la aragaz.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 porumbi,
  • Sare după gust

Mod de preparare

Se încinge bine plita, pe foc mediu, la aragaz. Se desfac porumbii de frunze și se pun pe plită. Se rumenesc, întorcându-i, cu un clește, pe toate părțile, treptat și verificându-i să nu se ardă.

Pentru a nu se usca, imediat ce s-a rumenit, se ia porumbul, se trece prin jet de apă rece, scurt, apoi se sărează și se înfofolește într-un prosop de bucătărie curat, care să-l aburească și să-l mențină moale, se mai poate acoperi cu încă un prosop, la nevoie.

Se servesc calzi.

Porții: 4

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătire: 30 min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/porumb-copt.html

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise