Prăjitură cu rabarbăr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de: 300-350 g făină, 200 g zahăr, 100 ml ulei, 5 gălbenuşuri, 12 linguri lapte, 1 praf de copt, coajă de lămâie.
  • Pentru umplutură ai nevoie de: 16 tije rabarbăr, 5-6 linguri zahăr, 3-4 linguri pesmet, scorţişoară.
  • Pentru bezea ai nevoie de: 5 albuşuri, 150 g zahăr.

Mod de preparare

Amesteci zahărul cu uleiul, gălbenuşurile, laptele, praful de copt, coajă rasă de lămâie şi făina şi faci un aluat ca acela de chec. Ungi cu unt o tavă, o tapetezi cu făină, torni aluatul şi îl dai la cuptor până se rumeneşte. Între timp, prepari rabarbărul. Îl cureţi, îl tai bucăţele şi-l amesteci cu zahăr, apoi îl laşi într-o sâtiţă (aşa i se spune la noi unei site mai mici) ca să se scurgă de zeamă. După ce s-a scurs, îl amesteci cu pesmetul şi un praf de scorţişoară. Când aluatul este pe jumătate copt, pui rabarbărul peste aluat şi dai prăjitura la cuptor. Între timp, baţi spumă albuşurile cu zahărul, le întinzi peste prăjitură şi o mai laşi încă 5 minute să se întărească bezeaua.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise