Prăjitură cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 250 g margarina Rama
  • - 125 g zahăr
  • - 1 ou
  • - 500 g de făină
  • - 5 lingurite de gem de caise
  • - 100 g stafide
  • - 50 g nuci
  • - 1 kg mere
  • - 1 lămâie

Mod de preparare

Se mixează margarina cu zaharul, oul şi făina, apoi se frământă şi cu mâna. Se pune compoziţia în frigider ½ de oră.

În aces timp se curăţă de merele (5 mere), se taie pe jumătate ,se scobesc de seminţe şi se pun într-un castron cu zeama de la o jumătate de lămâie.

Se ia coca din frigider şi se împarte ¾ + ¼ . Pe fundul tăvii se întinde partea mai mare( ¾) putin şi pe peretii tăvii, peste ea se pune gemul de caise, stafidele, nucile mărunţite( sau măcinate) şi merele cu scobitura în jos.

Coca (1/4 ) se întinde(de preferat în folie tranparentă), apoi se pune peste mere( unind cu coca din partea de jos a tăvii).

Opţional se poate bate un gălbenuş de ou cu o lingură de apă şi se unge cu o pensulă.

Se coace la foc potrivit ( cuptorul fiind déjà încins) aproximativ 1 oră, apoi se pudrează.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise