Prăjitură cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr pudră
  • 3-4 linguri zahăr tos
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de făină
  • 1 kg. sau 1,5 Kg. mere
  • 1/2 plic praf de copt
  • zahăr vanilat sau rom

Mod de preparare

Merele se curăţă de coajă, se taie în 6 sau 8 felii. Se alege pulpa în formă de semiluna. Se ia o tavă de plăcintă, se unge cu unt. Pe fundul tăvii se presară zahărul tos. Se pun merele tăiate. Se introduce tava in cuptorul încins, focul în cuptor rămâne mic.

În acest timp, se pregăteşte compoziţia.

Se separă albuşurile de galbenuşuri. Intr-un castron se bat spumă albuşurile cu 6 lunguri de zahăr pudră până ce spuma se întăreşte. Separat se amestecă gălbenuşurile cu cele 2 linguri de zahăr şi cele 8 lunguri de ulei. Uleiul nu se pune tot de-o dată, ci pe rand câte o lingură, amestecand continuu. Se pot pune, de asemenea, arome: zahăr vanilat, rom etc.

Dacă până acum ati folosit mixerul, blenderul sau robotul de bucatarie, de acum încolo e bine sa utilizaţi o lingură de lemn, pentru ca totul să iasă perfect.

Se toarnă peste albuşurile bătute spumă galbenuşurile amestecate cu uleiu şi restul de zahăr, aşa cum am descris mai sus. În acest timp se amestecă foarte uşor cu o lingură de lemn. Pe rand se pun praful de copt şi cele 8 linguri de făină. Se amestecă tot încet până se omogenizează compoziţia. Dacă se amestecă mult şi repede există riscul ca aluatul să nu mai devină pufos după coacere, ci să se întărească.

Se scoate apoi tava cu mere din cuptor şi se toarnă uniform această compoziţie.

Se coace la foc mic aproximativ 40 - 50 de minute.

(De menţionat că această compoziţie este pentru o tavă mare, în funcţie de mărimea tăvii se pot recalcula ingredientele)

După coacere prajitura trebuie întoarsă (astfel încât merele să fie deasupra). Se taie numai după ce s-a racit.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise