Prãjiturã cu ness

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 4 albusuri bãtute spumã;
  • - 1 pahar cu vârf cu zahãr;
  • - 2 pahare cu nuci mãcinate
  • Ingrediente pentru cremã:
  • - 4 gãlbenusuri;
  • - 9 linguri cu zahãr;
  • - 1 cescutã cu ness;
  • - 300 gr. unt

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile se bat spumã apoi se adaugã zahãrul treptat. Compozitia se bate în continuare pânã devine ca o bezea. Se adaugã nuca mãcinatã, amestecându-se usor sã nu se lase albusurile. Se pune la copt într-o tavã bine unsã cu unt si tapetatã cu fãinã. Se coace la foc potrivit.

Crema:

Se amestecã gãlbenusurile cu zahãr apoi se adaugã ness-ul. Se pune pe plitã si se amestecã bine, la foc mic pânã se îngroasã. Dupã ce s-a rãcit se pune untul frecat, putin câte putin, pânã se încorporeazã tot.

Crema se pune între cele douã felii ale blatului si deasupra. Peste cremã se presarã nucã tãiatã bucãtele.

Se tine la rece si se consumã a doua zi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise