Blatul:
Albusurile se bat spumã apoi se adaugã zahãrul treptat. Compozitia se bate în continuare pânã devine ca o bezea. Se adaugã nuca mãcinatã, amestecându-se usor sã nu se lase albusurile. Se pune la copt într-o tavã bine unsã cu unt si tapetatã cu fãinã. Se coace la foc potrivit.
Crema:
Se amestecã gãlbenusurile cu zahãr apoi se adaugã ness-ul. Se pune pe plitã si se amestecã bine, la foc mic pânã se îngroasã. Dupã ce s-a rãcit se pune untul frecat, putin câte putin, pânã se încorporeazã tot.
Crema se pune între cele douã felii ale blatului si deasupra. Peste cremã se presarã nucã tãiatã bucãtele.
Se tine la rece si se consumã a doua zi.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise