Prãjiturã cu ness

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 4 albusuri bãtute spumã;
  • - 1 pahar cu vârf cu zahãr;
  • - 2 pahare cu nuci mãcinate
  • Ingrediente pentru cremã:
  • - 4 gãlbenusuri;
  • - 9 linguri cu zahãr;
  • - 1 cescutã cu ness;
  • - 300 gr. unt

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile se bat spumã apoi se adaugã zahãrul treptat. Compozitia se bate în continuare pânã devine ca o bezea. Se adaugã nuca mãcinatã, amestecându-se usor sã nu se lase albusurile. Se pune la copt într-o tavã bine unsã cu unt si tapetatã cu fãinã. Se coace la foc potrivit.

Crema:

Se amestecã gãlbenusurile cu zahãr apoi se adaugã ness-ul. Se pune pe plitã si se amestecã bine, la foc mic pânã se îngroasã. Dupã ce s-a rãcit se pune untul frecat, putin câte putin, pânã se încorporeazã tot.

Crema se pune între cele douã felii ale blatului si deasupra. Peste cremã se presarã nucã tãiatã bucãtele.

Se tine la rece si se consumã a doua zi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise