Pr�jitura chinezeasc�

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul
  • -6 albuşuri
  • -200g zahăr
  • -200g unt
  • -200g nuci
  • -100g făină
  • -1 praf de copt
  • Glazură
  • -6 gălbenuşuri
  • -200g zahăr
  • -1 pacheţel vanilie
  • -coajă şi zeamă de lămâie
  • -ciocolată

Mod de preparare

Blatul

Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt şi la urmă albuşurile bătute spumă.

Se pune la copt într-o tavă unsă cu unt şi tapettă cu făina sau hârtie de copt unsă, la foc potrivit 20 minute.

Glazura

6 gălbenuşuri se fracă bine cu 200g zahăr, se adaugă vanilia, coaja şi zeama de lămâie. Această glazură se pune peste blatul care nu s-a copt suficient, se dă la cuptor la foc ff mic până ce se face deasupra o crustă.(eu pun tava mai sus în cuptor ca să se coacă mai bine deasupra)

Când este gata se rade deasupra ciocolată.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise