Prajitură cu marmeladă de caise

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 gălbenuşuri
  • -1 pahar zahăr
  • -1 pahar de smântână
  • -1 pahar unt topit(călduţ)
  • -1/2 linguiţă e bicarbonat
  • -1 praf de vanilie
  • - făină cât cuprinde
  • - marmeladă(sau gem) de caise
  • -zahăr pudră vanilat

Mod de preparare

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie s fie călduţ şi se amestecă. Apoi se pune făina şi se frământă o cocă nu prea tare care se împarte în 3 părţiegale din care se întimd cu vergeaua trei foi de mărimea tăvii de copt. Se aşează o foaie în tavă, se unge cu marmeladă, se acoperă cu altă foaie, seunge si aceasta şi se pune ultima foaie.

Se coace la început la foc moale , apoi mai tare. După ce s-a răcit se taie dreptunghiuri lunguieţe şi se presară cu zahăr pudră vanilat.

Această prăjitură este mai fragedă după o zi sau două.

Poftă bună!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise