Prajitura

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 gr nuca prajita si zdrobita
  • 200 gr biscuiti macinati

Mod de preparare

6 galbenusuri cu 200 gr zahar si 200 gr unt se amesteca si se pun pe foc la foc incet,mestecind continuu.

Cind compozitia se ingroasa putin se adauga biscuitii se mai fierbe putin (1-2 minute)se adauga nuca si se intinde pe un platou mare in strat uniform.

Separat albusurile se bat cu 8 linguri de zahar in doua reprize(4+4)pina cind compozitia devine tare ca la bezea.

Intr-un alt vas se pun la topit 5-6 linguri de zahar pina se lichefiaza si are culoarea caramelului.

Zaharul topit se pune peste albusurile batute spuma tere si se amesteca cu mixerul continuu pina ce acestea capata culoarea caramelului din zahar

Se ia apoi din aceasta compozitie cu lingura si se pune peste compozitia din platou .Dupa ce ati terminat toata bezeaua de pus pe platou o lasati sa se raceasca si puneti platoul la frigider.Se taie si se serveste recedin frigider.(la rece zaharul caramel din albus se face sirop si cade in compozitia de pe platou )este delicioasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise