Prajitura

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 4 oua
  • - 200 g unt
  • - 200 g zahar + 150
  • - 30 g cacao
  • - 200 ml lapte
  • - 200 g faina
  • - 1 praf de copt
  • - 2 linguri dulceata de prune

Mod de preparare

Se freaca untul cu 200 g zahar pana devin spuma. Se adauga pe rand celelalte ingrediente: mai intai galbenusurile ( cate unul ), laptele, faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se desarta compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina; se da la cuptor pentru 30 - 40 minute ( stiti proba cu scobitoarea).

In aceest timp se bat spuma albusurile ramase cu 150 g zahar. Pentru a reusi bezeaua, albusurile se bat aproximativ 15 - 20 minute pe bain-marie.

Cand prajitura s-a copt o scoatem din cuptor si o ungem cu 2 linguri de dulceata de prune;

peste prajitura unsa cu dulceata punem bezeaua si o mai dam la cuptor pentru 5 - 10 minute , la foc mic.

Cand prajitura este gata, o scoatem din cuptor si o taiem calda, in tava, cu un cutit umed.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise