Prajitura

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150gr. unt
  • 300gr.zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2oua
  • 100gr. smantana
  • 330gr. faina
  • 2-3 lingurite praf de copt
  • 2 mere
  • 1lingura de gris
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 50gr. nuci macinate.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul. Se freaca untul spuma cu 150gr. zahar si vanilia, se adauga pe rand galbenusurile , amestecandu-le bine pana compozitia este omogena.Se amesteca smantana cu 300gr. faina si praful de copt. Intr-o forma unsa se toarna 2/3 din compozitie si se coace 20 min. Intre timp , se rad merele . Se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu grisul si cu nucile. Albusurile se bat spuma cu 150gr. zahar.Se scoate prajitura din cuptor, se toarna umplutura si se intinde uniform. La aluatul ramas se mai adauga 30gr. faina, se framanta, se intinde pe planseta si se taie fasii. Se orneaza cu albusurile batute spuma , peste care se aseaza fasiile de aluat. Prajitura se mai tine in cuptor inca 20min.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise