Prajitura "Inna"

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g.faina,
  • 180 g.zahar,
  • 7 oua ,
  • 300 g.unt,
  • 1 plic si 1/2 praf de copt
  • 200 g. gem de caise,
  • 300 g. nuci,
  • 450g.zahar pudra
  • 50g. faina ;

Mod de preparare

1. Se prepara aluatul din faina, 180 g zahar, 7 galbenusuri, 300 g unt si praf de copt. Se lasa la rece 2 ore, apoi se intind 4 foi cu grosimea de 2 cm.(de marimea tavii).

2. Se aseaza prima foaie, se unge cu gem de caise, apoi se aseaza a doua foaie, din nou se unge cu gem de caise, a treia foaie, gem si, in sfarsit, a patra foaie.

3. Se pune tava in cuptorul preincalzit si se coace timp de 20 minute. Se scoate din cuptor si se toarna deasupra glazura preparata astfel: albusurile se bat bine cu zaharul pudra, se pune pe bain-marie, se fierbe, se adauga nucile macinate, amestecandu-se tot timpul, apoi se adauga 50 g faina. Se niveleaza glazura, se pune tava din nou la cuptor si se continua coacerea pana se rumeneste deasupra. Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie ca si napolitanele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise