Prajitura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pandispanul: 4 oua, 4 linguri ulei, 4 linguri apa, 1 cana zahar, 1 praf copt stins, 1 cana faina, vanilie, esenta rom, coaja de lamaie.
  • Crema: frisca, sarlota de ciocolata.

Mod de preparare

Pandispanul: se bat albusurile spuma, se topeste pe foc zaharul in 4 linguri de apa pana se formeaza un sirop legat. Se toarna siropul fierbinte peste albusuri. Se adauga galbenusurile si uleiul alternand (1 galbenus, 1 lingura ulei), praful de copt, mirodeniile si apoi faina. Se baga la cuptor la foc mic 25 min, fara sa se umble.

Dupa ce pansispanul este gata, se lasa sa se raceascasi se taie patrate mici peste care se toarna sarlota de ciocolata si frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise