prajitura a la Mery

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 de zahar
  • un pahar mare de ulei
  • o lingura de margarina
  • un pahar de lapte
  • 200 g nuci macinate
  • esenta de vanilie
  • 100 g de ciocolata de lapte
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul pana la omogenizare sub forma unei creme; se adauga treptat uleiul si nucile macinate, esenta de vanilie si laptele; faina se amesteca treptat pana la obtinerea unui aluat consistent, care sa se poata lua cu lingura. Se unge tava cu margarina si se pun cu lingura gramajoare egale de aluat. Se coc la foc mediu in cuptor incalzit in prealabil. Intre timp se topeste ciocolata cu margarina si dupa ce prajiturelele de la cuptor se mai racesc, se ung cu ciocolata topita in diferite modele sau se lipesc intre ele doua cate doua;

Gata de servire: 2 ore

pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise