Prajitura "a la Tina"

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat : 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, esenta vanilie, 2 plicuri zahar vanilat
  • crema : 4 galbenusuri, 1 lingura cacao, 2 1/2 linguri faina, 8 linguri de zahar,200 g unt,250 ml lapte
  • glazura de bezea: 4 albusuri, 4 linguri de zahar
  • caramel : 3-4 linguri zahar
  • optional : nuci macinate

Mod de preparare

Blat : Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul , zaharul vanilat si esenta.

Se adauga faina, apoi albusurile batute spuma.Se toarna in tava tapetata si se lasa la cuptorul preincalzit 15 minute.

Crema: Se amesteca intr-un vas galbenusurile,zaharul, cacaua, faina .Se adauga laptele putin cate putin. Se pune vasul la foc mic si se amesteca incontinuu pana se obtine o crema ingrosata.Se da deoparte si se adauga untul, amestecandu-se energic.

Crema se pune fierbinte peste blatul scos din cuptor.

Glazura de bezea: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Separat se caramelizeaza 3-4 linguri de zahar si se toarna fierbinte peste bezea, amestecandu-se rapid..sa nu se formeze krantz din caramel.

Glazura de bezea se toarna peste crema de ciocolata si deasupra se adauga nuci macinate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise