Prajitura "a la Tina"

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat : 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, esenta vanilie, 2 plicuri zahar vanilat
  • crema : 4 galbenusuri, 1 lingura cacao, 2 1/2 linguri faina, 8 linguri de zahar,200 g unt,250 ml lapte
  • glazura de bezea: 4 albusuri, 4 linguri de zahar
  • caramel : 3-4 linguri zahar
  • optional : nuci macinate

Mod de preparare

Blat : Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul , zaharul vanilat si esenta.

Se adauga faina, apoi albusurile batute spuma.Se toarna in tava tapetata si se lasa la cuptorul preincalzit 15 minute.

Crema: Se amesteca intr-un vas galbenusurile,zaharul, cacaua, faina .Se adauga laptele putin cate putin. Se pune vasul la foc mic si se amesteca incontinuu pana se obtine o crema ingrosata.Se da deoparte si se adauga untul, amestecandu-se energic.

Crema se pune fierbinte peste blatul scos din cuptor.

Glazura de bezea: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Separat se caramelizeaza 3-4 linguri de zahar si se toarna fierbinte peste bezea, amestecandu-se rapid..sa nu se formeze krantz din caramel.

Glazura de bezea se toarna peste crema de ciocolata si deasupra se adauga nuci macinate.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise