Prajitura Adela

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de foi pentru napolitane (eu am avut unele mici si nu prea mi-a convenit)
  • 1 kg rahat (din acela colorat)
  • 1 pachet de unt
  • 1 cana de miez de nuca
  • 2 lamai (eu am avut 2 mici)

Mod de preparare

Lamaia am taiat-o in bucati mici. Rahatul si lamaia le-am dat prin masina de tocat. Neaparat cand treceti prin masina de tocat sa alternati rahatul cu lamaia.La o mana de rahat, imediat dupa el sa treceti lamaia prin masina.L-a inceput am dat doar rahatul si era sa blochez masina. Avand consistenta aceea lamaia il ajuta sa nu mai fie asa gros si lipicios.La sfarsit am dat si nuca prin masina apoi am amestecat cu o lingura de lemn toate ingredientele.

Untul lasat la temperatura camerei l-am taiat cubulete. Am mixat cu paletele de aluat (acelea spirala) toate ingredientele cu untul. Nu folositi paletele celelalte caci e foarte groasa crema si mai mult va incurca.

Este foarte gustoasa crema asta si atat de simpla. Lamaia echilibreaza dulceata rahatului. Daca doriti mai acrisoara crema mai adaugati o lamaie. Mie mi-a placut foarte mult.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise