Prajitura Ana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar
  • -1 plic creme ole de ciocolata
  • Crema:
  • -1 ciocolata de 100 g amaruie
  • -300 ml frisca lichida
  • -inca 300 ml de frisca lichida (la sfarsit)

Mod de preparare

Se bat albusurile bat apoi se adauga zaharul treptat dupa care pe rand cate un galbenus si se freaca dupa fiecare. La sfarsit punem plicul de cioco creme ole cate putin si mai amestecam cu mixerul 15 secunde.

Se coace in cuptorul preincalzit 25 minute. Eu am facut-o intr-o tava mai mica dar avand in vedere ca este crema destula se poate face in tava mai mare sa nu iasa prea gretoasa. Se rupe ciocolata, se pune in frisca si apoi pe foc, se amesteca pana se topeste toata cicolata. Nu se lasa sa fiarba deloc, se aduce doar la punctual de fierbere si cand s-a topit ciocolata se stinge focul. Se da la rece la frigider 24 ore sau mai putin. Ea trebuie sa fie tare in momentul cand o scoatem de la rece a doua zi. Se baga mixerul in ea si se amesteca turnand treptat cealalta parte de frisca, adica 300 ml, pe rand. Deci turnam frisca putin, amestecam cu mixerul si tot asa pana terminam toata comp. de 300 ml.Peste blatul racit se pune spuma asta ganache. Eu am glazurat-o putin cu niste crema mai lichida facuta in casa.Prajitura Ana in tava este cea din mijloc alaturi de prajitura krem a la krem si rulada cu cappuccino.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise