Prajitura 'Anita'

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat I:10 albusuri, 400gr. zahar, 400gr. nuca macinata, 2linguri faina;
  • Blat II:3 galbenusuri, 60gr. margarina, 70gr. zahar, 8linguri lapte, 1lingurita amoniac, faina;
  • Crema:250gr. unt, 250gr. zahar, 2plicuri zahar vanilat,100ml. lapte;

Mod de preparare

Se prepara blatul I: se bat albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul, nuca macinata si faina. Se imparte compozitia in 2 parti egale. Se coc 2 foi pe dosul tavii.

Blatul II: se amesteca galbenusurile cu margarina, zaharul, laptele si amoniacul. Se adauga apoi faina cat cuprinde. Aluatul trebuie sa curga usor. Se pune in tava si se da la cuptor.

Crema: se freaca untul spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se fierbe laptele si se adauga putin cate putin in crema, amestecand continuu.

Se aranjeaza prajitura: se unge cu crema o foaie cu nuca, se pune deasupra blatul al doilea, se unge cu crema si, la sfarsit, se pune a doua foaie cu nuca. Deasupra se unge cu putina crema, peste care se rade ciocolata sau nuca pralinata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise