Prajitura ardeleneasca

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 10 lg apa
  • 1 lg cacao
  • Umplutura:
  • 500 gr branza proaspata
  • Zahar dupa gst
  • 200 gr margarina
  • Coaja de la 1 lamie
  • Vanilie
  • Glazura
  • 750 ml fanta
  • 2 plicuri budinca vanilie

Mod de preparare

Se coace blatul, se lasa sa se raceasca putin, si se pune umplutura.

se freaca foarte bine branza cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia. se pune in margarina tinuta la temperatura camerei si se amesteca bine pana se face ca o crema .

se toarna peste blat.

Se face glazura asa cum e scris pe plicul de budica (doar ca laptele se inlocuieste cu cantitatea de fanta de mai sus) . Dupa ce s-a fiert se lasa s iasa un pic fierbinteala si se toarna peste crema de branza.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise