PRAJITURA AROMATA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie dupa gust
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 3-4 lingurite de rom sau lichior
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se lasa sa stea la rece jumatate de ora.

Dupa ce s-a racit se intinde foaia si se taie in diferite forme de prajitura sau biscuiti,se ung cu ou batut,se presara cu nuca macinata si se coc la foc potrivit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise