Prajitura Aurora

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400gr biscuiti(sunt buni cei de Braila,dar eu aici nu gasesc decit pettit beur)
  • 500ml de lapte
  • doua plicuri de praf de budinca de vanilie(poate fi unul de vanilie si unu de ciocolata)
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 rondelede ananas
  • 100 ml de lapte si doua linguri de suc(eu am pus de mere e mai racoritor)pentru inmuiat biscuitii

Mod de preparare

Am sa incep intii sa va povestesc cum a iesit aceasta reteta.Dupa cum am mai scris am trei copiii,care sunt invatati,nu rau,cu prajituri de casa,nu ar spune nu la ceva din comert dar eu cred ca sunt mai sanatoase si asa invata si ei citeceva.Aceasta prajitura are inceputul acum trei veri cind si din nefericire incepu criza,nu arata asa ca acum dar... cu straduiala si de citeva zeci de ori incercata, a iesit, asta care de ceava mai bine de un an mai ales acum vara o fac mai des.Cum criza era mare si familia si mai si,pai biscuiti erau in casa,fiind ieftini,budinca am pregatit eu,(nu din plicuri) si cei trei muschetari stateau pe linga mine"ca vrem ceva bun...ca fa si tu o prajitura"aaa si atunci nu aveam cuptor,asa ca la treaba mamica...

Deci puneti laptele (100ml)la incalzit un pic,asa intra mai repede in biscuiti,intii asezati biscuitii in vasul in care pregatiti prajitura apoi turnati laptele cu sucul si un pliculet de zahar vanilat peste biscuiti astfel incit ca se inmoaie bine dar sa mai si ramina pt restul straturilor.Intre timp pregatiti budinca eu pt o budinca consistenta folosesc 500 ml de lapte,acum depinde de praful de budinca ce aveti, si dupa ce sa racit un pic turnati jumatate peste patul de biscuiti.Daca doriti puteti pune un pic de ciocolata razuita(la mine in poza se vede vermisori de ciocolata pt ca aici se maninca pe piine dimineata, de asta nu lipseste cutia niciodata din casa)asa gustul e mai variat.Apoi puneti biscuiti inmuiati in restul de lapte peste budinca,iar in restul de budinca(pt ca eu nu am folosit praf de budinca de ciocolata)adaugati 2 linguri de cacao(e bine sa fie de cea mai bune sau daca aveti ciocolata in casa puteti topio si puneo peste,eu am facut in toate felurile,dar cu cacao e mai fine) si turnatio peste patul de biscuiti.Cum vedeti in fotografie eu am facut si perete din biscuiti asa peste ultimul strat de budinca am indoit marginile de biscuiti,care sunt foarte bine inmuiate,si am adaugat doar citiva biscuiti inmuiati in mijloc,puteti pt final folosi biscuiti rotunzi pt decor,cum doriti.Peste marginile indoite am taiat in feliute ananasul si gata decorul final.

Sper sa va placa prajitura de criza Pofta buna!!!

P.S. e bine sa o pregatiti de pe o zi pe alta sa poata sta o noapte in frigider,dar si dupa doua trei ore in frigider e buna de servit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise