Prajitura barfitoare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de:
  • 150 grame unt/margarina
  • 150 grame zahar
  • 1 plic zahar vanililat
  • 3 oua
  • 175 grame faina
  • putina sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri lapte
  • 3-4 mere depinde de marime
  • Pentru sos
  • 125 grame smantana
  • 50 grame zahar
  • 1 plic zahar vanililat
  • 2 linguri gem caise

Mod de preparare

Mixezi:untul/margarina cu zahar, zahar vanililat,galbenusurile, faina, , praful de copt si laptele, pana obtii un aluat omogen. Bati albusurile cu putina sare separat. Apoi adaugi albusurile in compozitia obtinuta anterior. Amesteci noua compozitie cu lingura de lemn pana se omogenizeaza, se obtine un aluat subtire, care curge.Asezi aluatul intr-o tava unsa cu unt.

Merele taiate feliute le aranjezi in tava. Eu nu am fost foarte inspirata, deci le-am pus normal.

Peste mere pui sos.

Sosul se obtine astfel: se mixeaza smantana cu zahar, zahar vanililat si gemul de caise.

Dai la cuptor.

Prajitura ideala pentru o cana de cafea sau lapte, atunci cand nu avem chef sa ne complicam cu altceva. E delicioasa!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise