Prajitura Boema

Pentru blat se mixeaza ouale cu zaharul pana obtinem o crema fina, apoi se adauga uleiul si laptele.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Blat:
  • 2 ouă
  • 130 g zahăr
  • 150 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 200 faină
  • 50 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • Crema ganache:
  • 250 g ciocolata neagră
  • 250 ml frişcă lichidă
  • Sirop:
  • 150 g zahăr
  • 250 ml apă
  • Glazură:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată neagră
  • 50 g zahăr
  • Decor:
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 pliculeţ întăritor de frişcă

Mod de preparare

Pentru blat se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele.

Făina cu praful de copt şi cacaoa se cern şi se amestecă bine, apoi se încorporează în crema pregătită anterior.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă 24×24 , se toarnă compoziţia şi se nivelează. Se coace 17 minute la 180 grade (încălzire sus-jos). Când e gata se dă la răcit.

Pentru crema ganache încălzim bine frişca lichidă, apoi o turnăm peste ciocolata ruptă în bucăţele şi amestecăm bine până aceasta s-a dizolvat. Lăsăm la răcit cel puţin două ore, după care spumăm cu mixerul.

Pentru sirop caramelizăm zahărul, după care stingem cu apă şi lăsăm la foc mic să se dizolve complet şi să scadă.

Pentru glazură încălzim frişca lichidă cu zahărul, apoi turnăm peste ciocolata ruptă în bucăţele şi amestecăm până la completa dizolvare a acesteia. Lăsăm la răcit.

Montare: blatul răcit se taie cuburi, apoi acestea se însiropează bine, după care se glazurează ( se păstrează puţină pentru stropit frişca). Se dau la rece să se întărească glazura.

Pe fiecare cub glazurat se şpritează cremă ganache, apoi frişcă bătută şi stropi de glazură.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise