Prajitura Budapesta

Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, laptele si se topesc pe bain marie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foile negre:
  • 150 gr unt, grasime 80%
  • 3 linguri lapte dulce
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr cacao
  • faina de grau cat cuprinde sa iasa un aluat suficient de tare
  • Ingrediente pentru foaia galbena:
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina de grau
  • 4oua
  • 6 linguri lapte dulce
  • 1 esenta de rom,
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 700 ml lapte dulce gata fiert si racit
  • 3 linguri faina de grau
  • 1 super esenta de vanilie
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 100 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa

Mod de preparare

Mod de preparare pentru foile negre:

Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, laptele si se topesc pe bain marie, asa cam cat sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna intr-un vas in care s-a pus faina de grau in amestec cu praful de copt si cacaua. Se mai adauga un ou si se face un aluat suficient de tare.

Se imparte aluatul in doua si se fac doua foi care se coc pe dosul tavii. Eu am pus hartie cerata cat tava, am intins aluatul direct pe hartie, am tras foaia pe dosul tavii si am dat tava la cuptor. Se coace la foc potrivit, maxim 15 minute, se poate verifica rupand o bucatica dintr-un colt si daca este dura, este semn ca foaia este gata. Se pun foile pe masa de lucru cu tot cu hartia de sub ele.

Mod de preparare pentru foaia galbena:

Se pun la mixat ouale cu zaharul, se adauga faina in amestec cu praful de copt, laptele dulce, esenta de rom si se mixeaza foarte bine, dupa care se toarna in tava in care s-a pus hartie cerata, apoi se da tava la cuptor pentru circa 20 minute la foc potrivit. Se scoate foaia din tava cu tot cu hartie si se pune pe masa de lucru.

Mod de preparare pentru crema:

Se pune laptele dulce intr-o craticioara, se adauga faina de grau, zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza, apoi se pune la foc mic si se fierbe pana se obtine o crema densa, dupa care se opreste focul, se adauga untul, esenta, amestecand usor pana la omogenizare.

Se pune pe masa de lucru o foaie neagra, peste foaie se toarna usor jumatate din crema, se pune peste crema foaia galbena, se toarna cealalta jumatate de crema si se pune ultima foaie neagra.

Mod de preparare pentru glazura:

Intr-o craticioara, se pune untul, zaharul, cacaua, 2 linguri apa si se fierb la foc mic, pana cand apar bule deasupra, se opreste focul si se toarna glazura peste prajitura.

Se da la rece si se taie cand se intareste, eu am taiat si cand inca era calduta sa vad daca merge si a mers, asta inseamna ca prajitura a iesit asa cum trebuie. Sa aveti pofta, dragilor!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise