Prajitura Cappy

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua;
  • 4 linguri de faina;
  • 6 linguri de zahar;
  • 2 linguri cacao;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 90 ml.ulei;
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g.branza de vaci;
  • 250 g unt;
  • 200 g.zahar pudra;
  • Pentru glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie;
  • 1 sticla de 1 litru suc Cappy;
  • 3 linguri zahar;

Mod de preparare

Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.

Separat intr-un bol se amesteca toate ingredientele solide:faina,cacao si praful de copt.

La final,se adauga galbenusurile si ingredientele solide peste spuma de albusuri si amestecand cu grija incorporam si uleiul treptat.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 30 minute.

Pentru a prepara crema de branza,ne folosim de robotul de bucatarie.Astfel,in vasul robotului se mixeaza branza de vaci impreuna cu zaharul si untul pana devine crema.

Glazura de deasupra prajiturii se prepara conform instructiunilor de pe plic,inlocuind laptele cu sucul Cappy.

Asamblarea prajiturii se face in tava in care s-a copt blatul.Asadar,peste blatul care a fost intors "cu fundul in sus" se pune crema de branza si niveleaza cu o spatula.Apoi se toarna glazura/budinca de suc.

Prajitura se da la frigider pana a doua zi,cand se taie in romburi si se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise