Prajitura caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • -9 albusuri
  • -300g zahar
  • -200 g nuca macinata
  • -8 lg faina
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -7 lg zahar(se caramelizeaza)
  • -250 g margarina
  • -9 galbenuse se freaca cu 8 lg de zahar
  • -300 g nuca

Mod de preparare

Blatul:se bat spuma 9 albusuri cu 300 g zahar,apoi se adauga mestecand de jos in sus 300 g nuca si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.Se tapeteaza o tava de aragaz cu margarina si putina faina si se toarna copozitia blatului.Se coace la 180 grade 25 min.

Crema: 7 lg de zahar se caramelizeaza intr-o cratita,apoi se adauga ,cu atentie sa nu stropeasca ,margarina.Separat se freaca galbenusele cu 8 lg de zahar si se adauga peste zaharul caramelizat,nuca si se omogenizeaza bine.

Peste blatul racit se pune crema.Pentru aspect se poate rade ciocolata deasupra.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise