Prajitura caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • -9 albusuri
  • -300g zahar
  • -200 g nuca macinata
  • -8 lg faina
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -7 lg zahar(se caramelizeaza)
  • -250 g margarina
  • -9 galbenuse se freaca cu 8 lg de zahar
  • -300 g nuca

Mod de preparare

Blatul:se bat spuma 9 albusuri cu 300 g zahar,apoi se adauga mestecand de jos in sus 300 g nuca si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.Se tapeteaza o tava de aragaz cu margarina si putina faina si se toarna copozitia blatului.Se coace la 180 grade 25 min.

Crema: 7 lg de zahar se caramelizeaza intr-o cratita,apoi se adauga ,cu atentie sa nu stropeasca ,margarina.Separat se freaca galbenusele cu 8 lg de zahar si se adauga peste zaharul caramelizat,nuca si se omogenizeaza bine.

Peste blatul racit se pune crema.Pentru aspect se poate rade ciocolata deasupra.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise