prajitura Caramela

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cub unt/margarina Rama
  • 100 g zahar brun
  • 1 plic crema caramel Dr.Otker
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • miez de nuca jumatati coapte fara sare-pt.ornament
  • 1 l lapte
  • 6 oua, 3 linguri ulei, 6 linguri zahar, 10 linguri faina,2 linguri apa, miez de nuca copt -pt.blat

Mod de preparare

Pe scurt- se coace un blat cu cacao si nuca in tava dreptunghiulara, se pune apoi un strat de crema caramel, apoi iar un blat si crema de ciocolata si deasupra ornam cu jumatati de nuca sau alune de padure.

Blatul se face ca un pandispan din oua, faina ,ulei, zahar si miez de nuca copt si zdrobit dar nu foarte marunt.Apoi se lasa sa se raceasca.Crema caramel se prepara conform instructiunilor cu lapte.Crema de ciocolata se face cu untul/margarina moale amestecata cu zahar,cacao si o esenta de rom.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise