Prajitura Cartof

Ingrediente

  • 300 gr biscuiti tip Petit Beurre
  • 100 gr de alune macinate
  • 2 linguri de unt sau margarina
  • un sirop dintr-un pahar de apa
  • 5 linguri de zahar si una de cacao plus cateva patratele de ciocolata
  • cateva linguri de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingura de cacao si o lingura de zahar tos pentru tavalit
  • o mana de visine fara samburi

Mod de preparare

Biscuitii i-am dat printr-o rasnita de cafea, la fel si alunele. Am facut un sirop din apa, zahar, ciocolata si cacao puse pe foc sa clocoteasca putin, iar dupa ce s-a mai racorit putin am adaugat 5 linguri de rom (sau o fiola de esenta). Am amestecat apoi siropul fierbinte cu biscuitii si alunele. Am framantat compozitia cu mana si am adaugat untul ca sa pot forma cartofii. Am luat in maini cate o lingura din compozitie, am pus in mijloc cate una, pana la 3 visine, si am format cartofii. Apoi i-am tavalit pe fiecare in amestecul de cacao si zahar, mai multa cacao decat zahar, iar la urma i-am asezat pe toti in hartii pentru briose.

Alte retete dulci gasitit pe blogul Caietul cu retete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise