Prajitura "CEHA"

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 albusuri
  • 140 gr zahar tos
  • 4 galbenusuri
  • 140 gr nuci
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 200 gr unt
  • 180 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr nuci taiate
  • 1 linura ness \"Amigo\"
  • Glazura
  • 125 gr ciocolata
  • 1 linura cacao
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Blatul

Albusurile cu zaharul se bat spuma ca pentru bezea apoi se adauga galbenusurile,nucile macinate , faina,praful de copt,mestecindu-se incet cu o lingura de jos in sus.

compozitia obtinuta se coacce in tava unsa si tapetata.

Dupa ce s-a copt blatul se lasa la racit si se prepara Crema:

Untul cu zaharul pudra se amesteca pina devine spumos ,se adauga apoi galbenusurile, nucile,si nessul.

crema se pune peste blat si se da la rece.

Dupa 1-2 ore se pune glazura din ciocolata(ciocolata cu untul si cacaoa se pun pe foc si se lasa poina se lasa pina se topeste ciocolata amestecidu-se continuu.Cind este gata se da jos de pe foc si se pune peste crema. Se lasa din nou la rece pina se intareste glazura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise