Prajitura chinezeasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat: 6 albusuri, 200g zahar, 1 pachet margarina sau unt, 100g faina, 200g nuci macinate, 1 praf de copt, 2 linguri cacao
  • glazura: 6 galbenusuri, 250 g zahar, 25-50 g ciocolata

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se pune untul (sa fie la temperatura camerei, pt a se omogeniza mai bine) si se amesteca pana cand se topeste zaharul si untul, apoi se adauga in ploaie faina, nicile, praful de copt stins si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina pentru 15 minutela foc potrivit.

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si se pun deasupra compozitiei coapte, dupa care se introduce iar la cuptor pana e topeste bine glazura. O scoti din cuptor si razi deasupra ciocolata. Cand se raceste, ai impresia ca scrie in chineza si o tai in forma dorita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise