Prajitura Chinezoaica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Prajitura pentru cei care prefera combinatia de nuca si ciocolata multa!
  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr unt
  • 180 gr zahar tos
  • 140 gr faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 150 gr nuca macinata
  • 170 gr zahar pudra
  • Glazura:
  • 50 gr unt
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri lapte
  • Decor: ciocolata alba

Mod de preparare

Blatul:

Separam galbenusurile de albusuri. Mixam albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana isi dubleaza volumul.

Untul/margarina se mixeaza cu zaharul tos pana se dizolva.

In crema de unt adaugam faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt, nuca macinata si treptat albusurile batute spuma; amestecam usor pana se incorporeaza tot.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata si il introducem in cuptorul preincalzit pentru 25 minute. Cand se desprinde de pe margini, se scoate din cuptor si se adauga bezeaua de galbenusuri.

Se introduce din nou la cuptor pentru cca 10-15 minute pana se intareste bezeaua. Cand aspectul bezelei devine mat si se intareste, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Glazura:

Intr-o craticioara punem untul, cacao, zaharul si laptele pe foc mic. Amestecam continuu cca 5 minute pana cand untul este complet topit, iar glazura capata o consistenta cremoasa. Stingem focul si lasam 3 minute glazura sa se raceasca.

Intindem glazura pe intreaga suprafata a prajiturii si cu ciocolata alba topita, treptat, la microunde putem forma stelute - cu varful unei scobitori.

Lasam glazura sa se raceasca complet dupa care taiem prajitura in patratele si o servim.

Reteta o am pescuita de la Laura Adamache, the best cook!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise