Prajitura Cika (cu cirese si ciocolata)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat alb: 4 oua, o margarina, o cana de zahar, un plic de zahar vanilat, o cana si jumatate de faina, un plic de praf de copt
  • Blat maro: 2 oua, 3 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 3 linguri de cacao, un plic de zahar vanilat, 100 ml lapte
  • Crema:
  • 500 gr cirese
  • 3 linguri de zahar
  • un unt
  • o budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • Glazura:
  • 8 linguri de zahar praf
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de apa fiarta

Mod de preparare

Se face un blat alb din ingerdientele de mai sus, se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Din lapte, amestecat cu cacao, zahar vanilat, albusuri batute spuma,zahar si faina se face blatul maro care se pune peste cel alb, si se amesteca cu o furculita cu cel alb.

Se coace in cuptorul incins, 15 min la foc tare si inca 20 min la foc mic. Se scoate afara, se stropeste cu apa, se acopera cu un prosop.

Intre timp se scot simburii de la cirese, si se pune zaharul peste ele.

Se face budinca, se amesteca pina se raceste, iar cind e aproape rece, nu de tot, se amesteca (cu mixerul) cu untul pina se obtine o crema spumoasa.

Se ia blatul, se insiropeaza cu siropul din cirese, se aseaza ciresele uniform iar peste cirese se pune crema.

Peste crema se pune glazura de cacao.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise