Prajitura congelata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt foi:
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 9 linguri nuci macinate
  • 3 linguri cu varf de faina
  • Pt crema:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 lg faina
  • 300 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 pachet unt

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul batandu-se continuu. Se incorporeaza incet nuca si faina . se pregateste o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se coace foaia la foc potrivit.

Pe o hartie se presara zahar si se rastoarna blatul copt, blat care se taie in doua pe lungime.

Pentru crema se amesteca si se fierb toate ingredientele (mai putin untul) pana se ingroasa. Se raceste si se amesteca cu un pachet de unt (crema se pune in unt).

Se pune crema intre blaturi, si se lasa sa se raceasca bine, dupa care se da la congelator.

Cand se serveste se taie foarte bine doar portia dorita, restul se pastreaza in continuare la congelator.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise