Prajitura crocanta cu prune

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina 1
  • 2 kg prune
  • 150 g zahar brun (de trestie)
  • dar cred ca iese la fel de bun si cu zaharul obisnuit
  • 160 g unt
  • 5-6 linguri musli
  • 75 g alune nesarate (eu am pus migdale)

Mod de preparare

Se spala prunele si se taie in jumatate inlaturand samburele. Se pun intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm si se pudreaza cu 40 g zahar. Incalziti cuptorul la 180°C. Alunele macinate (eu am lasat migdalele bucati mai mari) se amesteca cu faina, zaharul ramas si untul moale. Se amesteca totul cu mana pana se formeaza o compozitie faramicioasa. Se adauga musli si se amesteca din nou. Se pune compozitia peste prune si se da la cuptor pentru circa 20 minute pana cand va fi putin rumenit si crocant. Se poate servi caldut sau rece.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise