Prajitura cu 15 oua (Sniker)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 15 oua
  • 50 grame faina
  • o ciocolata
  • 3 plicuri praf de frisca
  • 1 plic de intaritor alune sau nuca
  • 1 plic de caramel
  • 3 linguri cacao
  • 7 linguri de zahar in crema
  • 5 linguri zahar in aluat
  • 1 pachet margarina

Mod de preparare

Am facut aceasta reteta de prajitura familiei mele si toti s-au lins pe degete. In fiecare saptamana trebuie sa o fac :). Merita sa incercati si voi aceasta reteta.

Albusurile de la oua se pun intr-o cratita si se amesteca pana devine spuma.

Galbenusurile se pun intr-o oala si se amesteca deasupra la aburi!

Nu pe foc deci se pune intr-un castron mai mare apa si dupa aceea puneti galbenusurile si amestecati.

Puneti cele 7 linguri de zahar in crema si aluat. In spuma (aluat) puneti si cele 3 linguri de cacao si cele 50 grame faina iar in crema puneti caramel.

In spuma mai puneti si 500 grame nuca macinata sau alune macinate.

2 plicuri de frisca puneti la crema si 1 la spuma.

Se fac 4 foi din aceasta spuma si dupa aceea se umpla cu crema. Ciocolata se razuieste deasupra dupa preferinta.

Ar fi mai bine sa faceti spuma cu nuca macinata si deasupra sa puneti alune nemacinate si ciocolata razuita!

O foaie trebuie sa stea la cuptor 30 min. Crema se lasa pe aburi 45 min dupa-aceea o puneti la rece si cand s-a racit puneti margarina rama si o amestecati cu mixerul.

SUCCES!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise