Prajitura cu 5 oua

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri gem de prune
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins
  • 7 linguri faina
  • CREMA:
  • 1 cescuta zahar
  • 3 linguri faina
  • 4 cescute apa
  • 1 pachet unt
  • 1 lingura esenta rom

Mod de preparare

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu gemul si bicarbonatul stins cu otet. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Se amesteca cu grija cele doua compozitii, apoi se pune faina cernuta proaspat. Se pune la copt intr-o tava (25/36cm), unsa cu ulei si tapetata cu faina, in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu spre mic, aprox. 40 min. Blatul copt se lasa sa se raceasca in bucatarie.

Crema:

Se pune zaharul intr-o cratita (1,5l) cu o lingurita de apa, sa se caramelizeze. Cand s-a topit tot zaharul si are culoarea caramelei, se pune o cescuta cu apa (atentie sa nu va frigeti de la vapori) si se lasa la foc mic sa se dizolve zaharul. In acest timp, amestecati faina cu restul de apa si desfaceti bine toate cocoloasele.

Turnati amestecul in siropul de zahr ars si fierbeti pana se ingroasa (amestecati continuu sa nu se lipeasca). In crema fierbinte puneti untul taiat cubulete si amestecati pana se omogenizeaza. Dati la rece. In crema bine racita, puneti esenta de rom.

Montarea prajituri:

Blatul rece, se taie in cuburi de 6/6 cm care se taie individual pe jumatate pe orizontala. Se pune crema la mijlocul fiecarei prajituri. Se poate pune (sau nu) pudra cu zahar.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise