Prajitura cu afine

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 180 g. de unt topit
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 150 ml de lapte dulce
  • 115 ml de ulei de masline
  • 270 g. de zahar
  • 400 g. de faina
  • 500 g. de afine
  • coaja rasa de o portocala
  • un plic cu praf de copt
  • o lingurita cu extract de vanilie
  • sare
  • un cub de unt

Mod de preparare

Pasul 1:

Incalzim cuptorul.

Pregatim un bol in care punem ouale. Adaugam zaharul si mixam la viteza mare timp de 5 minute, pana cand amestecul se ingroasa si se albeste. Punem untul topit, uleiul de masline, laptele si extractul de vanilie si mixam pana la omogenizare.

Pasul 2:

Punem peste faina praful de copt si un praf de sare si amestecam.

Asezam o sita deasupra amestecului de ingrediente lichide, in care punem amestecul de ingrediente uscate si le cernem.

Adaugam un aluat coaja rasa de portocala si amestecam usor, cu o spatula, pana la omogenizarea completa.

Pasul 3:

Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute pentru ca faina sa absoarba lichidul.

Pregatim o tava cu dimensiunile de 20x25 cm pe care o ungem cu cubul de unt. Aranjam in tava hartie pentru copt.

Pasul 4:

Dupa cele 10 minute punem in aluat un sfert din cantitatea de afine si amestecam usor, cu o spatula.

Turnam compozitia pentru prajitura cu fructe de padure in tava pregatita si nivelam usor deasupra.

Introducem forma in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 15 minute.

Pasul 5:

Dupa cele 15 minute, scoatem tava din cuptor.

Presaram deasupra afinele ramase si le impingem usor in aluat.

Punem tava din nou in cuptor pentru inca 30-40 de minute.

Pasul 6:

Scoatem desertul cu fructe din cuptor cand se rumeneste deasupra si se intareste usor.

Lasam prajitura cu afine sa se racoreasca in forma, iar dupa 10 minute desprindem marginile cu un cutit.

Pasul 7:

Punem deasupra desertului cu fructe o planseta si tinand strans si de tava si de planseta, intoarcem brusc prajitura si ridicam tava. Indepartam hartia de copt.

Lasam desertul sa se raceasca si il portionam.

Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/BnhmGy8DbkE

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise