Prajitura cu albus

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g faina
  • 150 g unt
  • 70 g de zahar
  • 2 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • cateva linguri de gem
  • rom dupa gust
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Untul se freaca spuma, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul, faina in ploaie, coaja de lamaie. Se obtine un aluat elastic care se da la rece timp de 1 h. Se intinde o foaie dreptunghiulara si se coace partial, pana când aluatul s-a intarit putin. Se intinde un strat de gem amestecat cu rom. Se mai lasa cateva minute la cuptor, apoi se toarna deasupra albusurile batute spuma cu zahar pudra ca la bezea peste care optional putem presara bucatele de nuca prajita. Se da la cuptor pana se intareste albusul.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise