prajitura cu alune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1. FOILE (BLATURI):
  • - 9 albusuri;
  • - 300 g zahar;
  • - 5 galbenusuri;
  • - 2 linguri pesmet;
  • - 450 g alune prajite si macinate;
  • - 3 linguri faina;
  • - 3 linguri ness;
  • - 1 praf de copt si un praf de sare.
  • 2. CREMA:
  • - 1 pachet budinca de vanilie;
  • - 4 galbenusuri;
  • - 300 ml lapte;
  • - 200 g zahar;
  • - 2 pachete de unt (80%grasime).

Mod de preparare

1. FOILE

se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga cele 5 galbenusuri cu un praf de sare, apoi se adauga pesmetul, alunele, faina, praful de copt si ness-ul (amestecate toate, in prealabil).

Din aceasta compozitie se coc 3 foi in tava unsa si tapetata cu faina.

2 CREMA

Praful de budinca se amesteca cu zaharul si cu putin lapte rece, se adauga cele 4 galbenusuri si restul de lapte fierbinte si se fierbe putin pe foc pana se ingroasa.Se da deoparte pana se raceste.

Untul se freaca spuma si apoi se adauga cate putin din compozitia de mai sus. Se umplu foile cu crema. Deasupra se pune o glazura de ciocolata.

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise