Prajitura cu amoniac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 lingurita amoniac praf
  • 7 galbenusuri
  • ¾ pahar zahar pudra
  • ½ pahar unt topit
  • faina cit cuprinde
  • citeva nuci sau migdale taiate lunguiet

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul, adaugind treptat cite un galbenus. Se pune amoniacul pisat si se mai freaca pina cind compozitia se albeste. Se pune faina si se framinta repede ca sa se obtina o coca moale. Se intinde o foaie de grosimea unui deget si se pune in tava. Se unge foaia pe deasupra cu putin ou si se presara cu nuca sau cu migdale taiate. Se coace la inceput la foc mic, apoi mai mare. Se taie forme dorite dupa ce s-a racit complet.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise