Prajitura cu banane Daniela

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • un praf sare
  • 1 l lapte
  • 2 plicuri budinca de banane
  • 8 linguri zahar
  • 3-4 plicuri de gelatina rosie
  • 5-6 banane
  • zahar vanilat din belsug

Mod de preparare

Se unge si se tapeteaza o tava inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se presara praful de sare si se bat pana nu mai cad de pe vas. Se adauga 150 g zahar si zeama de lamaie si se bat pana se intaresc din nou. Se adauga un praf de faina si treptat uleiul batandu-se in continuare. Se pun galbenusurile, se mai bate cu grija de cateva ori si se adauga faina prin rasturnare cu o lingura. Se toarna in cratita si se coace in cuptorul incins 10 min la foc iute si inca 15-20 la foc mic fara sa se deschida cuptorul.Intre timp se face budinca.Continutul plicurilor se amesteca cu 8 linguri zahar si putin lapte.Cand s-au omogenizat se toarna restul de lapte si se pune la foc mic mestecandu-se continu pana se incheaga.Cat timp se raceste, se face siropul din 3 cani de apa si 100 gr. zahar(dupa gust, poate fi mai dulce)+ mult zahar vanilat.Cand este gata blatul, se scoate din tava, se curata de hartie si se pune inapoi. Se inteapa cu o furculita, se insiropeaza, se toarna deasupra budinca, apoi se aseaza felii de banane in forma de solzi de peste.Gelatina se dizolva in 2 cani de apa indulcite cu putin zahar.Cand incepe sa se inchege se torna cu ajutorul unei linguri peste prajitura acoperindu-se bine toate bananele pentru a nu se inegri.Aceeasi prajitura este buna si cu budinca de capsuni si capsuni peste.

se poate servi cu multa frisca deasupra si sos de ciocolata sau ciocolata topita...pentru cine nu are probleme cu contorizarea caloriilor

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise