Prajitura cu bezea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat: 4 oua, 5 linguri de zahar pudra,30g cacao, 3 linguri faina
  • bezea: 3 albusuri, 100 g zahar
  • crema: 2oog ciocolata menaj, 200g unt
  • decor: 250g smantana pentru frisca(min32% grasime), zahar dupa gust, cicolata rasa

Mod de preparare

Blatul: se bat spuma tare 4 albusuri, 5 linguri de zahar pudra, pana cand zaharul se topeste, se adauga pe rand galbenusurile apoi cacao si faina prospat cernute. Se introduce in cuptorul incins intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt.

Bezea: se bat spuma tare albusurile cu zaharul si se adauga peste blatul pe jumatate copt si se continua coacerea in cuptorul cu foc minim pana bezeaua este intarita

crema:se prepara din untul frecat spuma amestecat cu ciocolata topita

Asamblare: peste blatul cu bezea racit se pune crema si se acopera cu frisca batuta si se decoreaza cu cicolata rasa

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise