Prajitura cu bezea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foile:
  • - 200 g zahar
  • - 4 galbenusuri
  • - o margarina
  • - 4 linguri smantana
  • - 1/2 kg faina
  • - un praf de copt
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - coaja de la o lamaie
  • Crema
  • 1/2 pachet unt
  • 2 linguri cacao
  • - esenta de rom
  • 1 borcan gem sau dulceata de visine
  • Glazura
  • - 4 albusuri
  • - 200 g zahar
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se framanta un aluat moale din ingredientele de mai sus, se imparte in trei. Se coc 3 foi pe fundul tavii.

Crema:

O foaie se faramiteaza, se incorporeaza untul si gemul, cacao, esenta de rom, se intinde peste foaia asezata pe o planseta.Se asaza a doua foaie, presata peste crema, peste care se intinde

bezeaua:

albusele se bat cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie. Se adauga treptat zaharul.Cand se obtine spuma, se da la baie e abur. Se bate pana devine consistenta.Se intinde peste prajitura, se rade ciocolata sau se glazeaza cu o glazura de ciocolata. Ramane cateva ore la temperatura camerei, apoi se da la rece

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise