Prajitura cu migdale

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 5 oua
  • 120 g zahar pudra
  • 80 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 50 g amidon de cartofi
  • 50 g migdale macinate
  • Pt crema:
  • 300 ml lapte
  • 60 g zahar pudra
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 150 g unt
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 100 g gem de zmeura
  • 50 g feliii de migdale rase
  • cirese confiate sau din compot pt decor

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Se adauga galbenusurile treptat si la final migdalele macinate si faina cernuta cu praful de copt si amidonul.Se amesteca usor, de sus in jos.Se toarna aluatul intr-o tava de 20x25 cm in care se pune hartie de copt si se coace la 200 grade, timp de 20-30 min. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema se amesteca laptele cu praful de budinca, zaharul si zaharul vanilat. Se pune pe foc si se lasa pana se ingrasa.Se da sa se raceasca complet dupa care se incorporeaza treptat untul moale.

Se desprinde hartia de copt de blat si se imparte in 3. Se unge prin foaie cu jumatate de gem, se intinde o treime din crema, se acopera cu alt blat, se unge cu gemul ramas si o alta treime din crema. Se acopera cu o a treia foaie si se intinde deasupra crema ramasa. Se presara cu migdale, se lasa sa se intareasca si se taie in portii, si se decoreaza fiecare bucatica cu cirese.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise