Prajitura cu biscuiti si frisca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7oua
  • 15 linguri de zahar
  • 7 linguri apa
  • 10linguri faina
  • 1praf de copt
  • 2 creme pentru prajitura de vanilie
  • 300ml. lapte rece
  • 1praf de frisca
  • cacao
  • un pachet mic de biscuiti
  • 2 prafuri de vanilie;

Mod de preparare

Blatul:se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 10 linguri zahar, un praf de copt si 7linguri apa. Separat se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar. Se amesteca impreuna ambele compozitii si se adauga 10 linguri faina. Se toarna in tava unsa si infainata si se da la cuptor.

Crema:2plicuri crema de vanilie se amesteca cu 300-350ml. lapte rece cu mixerul, pana se ingroasa si se da la frigider.

Siropul:5linguri zahar se pun la topit pe foc si se sting cu o canita de apa.

Dupa ce s-a racit blatul, se pune crema deasupra, iar peste crema se aseaza cate un biscuite introdus prima data in sirop. Se pune un biscuit, vanilie, alt biscuit, cacao, pane se umple prajitura. Frisca se bate spuma, se pune in cornet si se orneaza biscuitii.Se taie felii cat un biscuit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise