Prajitura cu biscuiti si fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g biscuiti
  • 1 kg caise sau piersici
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 2 linguri smantana degresata
  • 1 plic zahar vanilat sau 1/2 fiola esnta de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri unt

Mod de preparare

Se unge cu unt o tava, in care se aseaza biscuitii unul langa altul, intr-un strat. Se spala fructele, se taie in jumatati si se indeparteaza samburii, apoi se aseaza peste biscuiti. Se aprinde cuptorul.

Pentru a prepara crema, se mixeaza ouale cu laptele si zaharul,pana cand acesta se dizolva; se adauga smantana, zaharul vanilat si faina. Se omogenizeaza si se toarna crema peste fructe si se da tava la cuptor, la foc mijlociu pentru 20 minute. Dupa ce prajituras-a racit complet, se taie in bucati, incercand sa se urmareasca forma biscuitilor.

Sfat: Se poate scufunda tava intr-un vas cu apa rece pt a grabi racirea si solidificarea cremei de vanilie.

Sfat: In loc de prepararea cremei, se pot folosi 2 plicuri praf de budinca de vanilie, lapte si zahar.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise