Prajitura cu blat cu mere caramelizate- ca in Dobrogea

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua, 2 cani de zahar, 8 linguri de faina, 1 kg mere, un pachet unt, esenta vanilie,scortisoara dupa gust
  • Aceasta prajitura am servit-o in Delta ,intr-un catun uitat de lume acum ceva vreme. Cum am gasit reteta am scris-o imediat urmand sa postez si poze cat mai curand...
  • Este o prajitura deosebita..

Mod de preparare

Merele se spala,se curata de coaja ,se taie cubulete si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei sau unt. Se presara deasupra o cana de zahar,scortisoara si printre ele se mai aseaza bucatele de unt. Se da tava la cuptor pana se caramelizeaza merele, pana se rumenesc si prind o culoare aurie. Se lasa la racit. Se separa albusurile de la oua si se bat pana se obtine o bezea impreuna cu cealalta cana de zahar, zaharul adaugandu-se treptat. Se adauga apoi galbenusurile, se amesteca si treptat se adauga faina. Se adauga esenta de vanilie dupa gust. Compozitia se toarna peste merele caramelizate si se da din nou la cuptor . Dupa ce se raceste se orneaza cu frisca dupa gust si bucatele de mar .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise