Prajitura cu blat roz

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat-6 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 2 plicuri praf de budinca de capsuni sau zmeura
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g faina
  • 200 g zahar pudra.Pentru crema-1 pachet de unt
  • 200g zahar pudra
  • 3 galbenusuri esenta de rom.Pentru glazura-3 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g ciocolata de menaj.

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul pudra apoi se adauga restul ingredientelor.Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit 15-20 minute.Dupa ce sa racit se taie pe orizontala si se umple cu crema.Pentru crema se freaca untul spuma cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile si esenta de rom amestecand ca sa se omogenizeze.Pentru glazura se bat albusurile spuma cu zaharul pe baie de aburi pana se ingroasa si se intinde peste prajitura.Deasupra se rade ciocolata de menaj.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise